Porkkanakakku
Porkkanakakku |
Porkkanakakku pellillä
n. 20-25 annosta
annosta
6-8 porkkanaa
6 kananmunaa
6 dl sokeria
3 dl ruokaöljyä
7 dl vehnäjauhoja
4 tl kanelia
2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
Kuorrute:
100 g voita
2 rasiaa (350 g) maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
päälle mantelirouhetta
Raasta porkkanat ja vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruokaöljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet vehnäjauhoihin ja sekoita seos vaahtoon.
Kaada seos voidellulle pellille ja paista 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Anna jäähtyä hieman ja tee kuorrute. Sulata voi ja sekoita siihen tuorejuusto. Kun seos on tasaista niin sekoita mukaan sokerit ja levitä kuorrute pohjan päälle. Ripottele päälle manteli- tai pähkinärouhetta.
Anna porkkanakakun jäähtyä viileässä ennen leikkaamista |
Kommentit
Lähetä kommentti