Sticky rice - Thaimaan makeita herkkuja
Sticky rice ja matkasuunnitelmien tekoa |
Jos haluaa annoksesta juhlallisemman, niin annoksen voi koristella valmiilla Piltin mangososeella, josta pursotetaan lautaselle pyöreitä palloja ja vedetään niihin sitten hammastikulla kuviot. Tämän jälkeen lautasen keskelle kasataan jäähtynyttä riisiä. Voit käyttää muotoiluun vaikka kahta lusikkaa tai sitten tehdä muotilla tasaisen kakun. Riisin päälle kasataan mangoviipaleita ja lopuksi päälle valutetaan jäähtynyttä kookosmaidon ja sokerin seosta. Kannattaa kaataa maitoa varovasti mangososekoristeiden sivulle, niin lautasen pohja peittyy tasaisesti kookosmaitoon sotkematta kuitenkin mangososetta.
Sticky rice with mango
4-5 annosta
2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
8 dl täysmaitoa
1 tlk kookosmaitoa
1 tl suolaa
0,5 dl sokeria
1 kypsä mango
Keitä 2 dl vettä ja lisää puuroriisit kattilaan. Keitä muutama minuutti ja lisää kattilaan 2 dl kookosmaitoa ja täysmaito. Anna kiehua matalalla lämmöllä noin 1 tunti. Sekoittele säännöllisesti, jottei puuro pala pohjaan. Kun puuro on valmista, niin mausta se suolalla ja parilla ruokalusikallisella sokeria ja nosta puuro sivuun jäähtymään. Puurosta saa tulla melko sakeaa, joten se vaatii pitkän haudutusajan matalalla lämpötilalla.
Kaada loput kookosmaidosta kattilaan ja lisää noin 0,5 dl sokeria. Kiehauta niin, että sokeri liukenee maitoon. Anna seoksen jäähtyä.
Kuori ja pilko mango. Asettele kulhoon ensin riisiä ja sen päälle mangon palasia. Kaada päälle kookosmaito-sokerilientä ja virittäydy Thaimaan tunnelmiin.
Annoksen voi koristella mangososeella |
Matkan suunnittelu on mielestäni yksi matkustamisen tärkeä osa-alue |
Kommentit
Lähetä kommentti