Tacomättö

Tacomätön kruunaa smetana ja tulinen chilikastike

Jos uudenvuoden juhlinta on mennyt pitkäksi ja vuoden ensimmäisenä päivänä maistuisi rasvainen ja täyttävä ruoka, niin päivän pelastaa tacomättö. Tähän ruokaan voi käyttää joululta yli jääneet juustot tai jos haluat vieläkin ruoasta vieläkin tukevampaa, niin voit lisätä mukaan pekonia.





Tacomättö
4-6 annosta

300 g tortillalastuja

1 sipuli
1 paprika
2-3 valkosipulinkynttä
öljyä
400 g naudan jauhelihaa
mustapippuria
paprikajauhetta
suolaa
cayennepippuria
1/2 dl bbq-kastiketta
1 tlk kidney-papuja

2 isoa herkkusientä
1 chili

1 prk tomaattimurskaa
50 g homejuustomurua

0,5 dl kermaa
150 g cheddar-juustoraastetta

smetanaa


Tacomätössä kannattaa käyttää tuoreita herkkusieniä ja chiliä, sillä niistä tulee paremmin makua kuin säilykkeistä

Kuullota pilkotut sipulit ja paprika pienessä määrässä öljyä. Lisää mukaan jauheliha ja ruskista kypsäksi. Mausta seos ja lisää mukaan bbq-kastike. Lisää seokseen valutetut ja huuhdellut pavut ja anna hautua noin 10 minuuttia. 

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Lado uunivuoan pohjalle ohut kerros tortillalastuja. Lämmitä kerma kattilassa ja lisää noin 75-100 g juustoraastetta. Sekoita tasaiseksi.

Vuoan pohjalle ladotaan ohut kerros tortillalastuja
Viipaloi herkkusienet ja chili ja ruskista ne kevyesti pannulla pienessä määrässä öljyä.

Levitä jauhelihaseos vuoan pohjalle ja lisää päälle toinen kerros tortillalastuja. Kaada lastujen päälle tomaattimurska, herkkusienet ja chili sekä homejuusto. Kaada sitten kerma-juustoseos tasaisesti vuokaan. Lisää vielä yksi kerros tortillalastuja ja levitä päällimmäiseksi loput juustoraasteesta. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Tomaattimurskan päälle levitetään herkkusienet, chili ja homejuusto

Ripottele päällimmäiseksi juustoraaste
Tacomättö on lohturuokaa parhaimmillaan

Tarjoile tacomättö smetanan ja basilikan lehtien kanssa


Kommentit

Blogin luetuimmat jutut