Ginnap - Gin joulusinappi
Jul Ginnap |
Sinappi kuuluu joulupöytään kuin Gin Toniciin. Ja siitäpä tuli mieleeni, että viime vuoden viskisinapin jälkeen tulee Ginnap eli ginillä maustettu joulusinappi. Minä käytin mausteena Kyrö Distilleryn Kyrö Koskue Giniä, jonka maussa on katajanmarjaa, neilikkaa ja inkivääriä. Toki sinapissa voi käyttää muutakin giniä, mutta Koskue antaa sinapille pehmeän ja hennon mausteisen maun.
Kyrö Koskue Gin |
Ginnap
1,5 dl sinappijauhetta
1,5 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1 tl valkoviinietikkaa
1/2 tl valkosipulijauhetta
1 rkl öljyä
2 rkl giniä
Kuumenna sinappia koko ajan sekoittaen |
Sekoita kylmässä kattilassa sinappijauhe ja sokeri sekaisin. Lisää sekaan kuohukerma ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna seosta hitaasti koko ajan sekoittaen. Kuumenna lähelle kiehumispistettä, mutta älä keitä. Nosta kattila pois levyltä ja anna jäähtyä. Sekoita mukaan loput aineet ja purkita sinappi puhtaisiin purkkeihin. Säilytä sinappi jääkaapissa.
Purkkien täytyy olla desinfioituja ja tiiviitä ennen purkitusta |
Kommentit
Lähetä kommentti