Intian herkkuja - Kanakorma, naan leipä ja raita
Kanakorma, naan leipä ja raita |
Upeita tuoksuja ja makuja kanakorman mausteseoksessa |
Raita-kastike
1 pieni porkkana
10 cm:n pätkä kurkkua
2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl suolaa
1/4 tl kardemummaa
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl juustokuminaa
2 tl juoksevaa hunajaa
2 rkl minttua hienonnettuna
mustapippuria
Raasta porkkana ja kurkku. Purista kurkusta neste pois ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita raita maustumaan jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Raita-kastike |
Naan leipä
6 kpl
1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl maitoa
1/4 pkt hiivaa
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
50 g voita
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl paprikajauhetta
Sekoita jogurtti ja maito keskenään ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna sekaan hiiva ja lisää suola sekä sokeri. Alusta jauhot seokseen. Sulata voi ja kaada siitä puolet taikinan sekaan. Säästä loput voisulasta leipien voitelua varten. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Lämmitä uuni 275 asteeseen. Jos sinulla on pizzakivi, niin laita se uuniin lämpenemään. Jaa taikina kuuteen osaan ja kaulitse niistä jauhotetulla pöydällä pitkulaisia leipiä. Paista leipiä kuumalla pizzakivellä tai uunipellillä noin 5-7 minuuttia. Voitele uunista otetut leivät voisulalla, johon on sekoitettu valkosipulijauhetta ja paprikajauhetta. Laita leivät liinan alle vetäytymään, jotta ne säilyvät pehmeinä. Nauti raita-kastikkeen kanssa.
Naan leipä |
Kanakorma
4 annosta
1/2 rkl kuivattua korianteria
1/2 rkl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl kurkumaa
1 tl currya
1 tl kardemummaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1 iso sipuli
400 g kanan fileeleike
70 g tomaattipyrettä
1 tlk kookosmaitoa
2 dl kermaa
1/2 dl mantelijauhetta
2 tl ruokosokeria
1 tl suolaa
1 dl cashewpähkinöitä
Paista mausteseosta hetki öljyssä miedolla lämmöllä, varo ettei seos pala. Pilko sipuli ja lisää ne pannulle. Kuullota sipulia hetki ja lisää sitten kuutioitu kana. Lisää sekaan tomaattipyree, kookosmaito, kerma ja mantelijauhe. Mausta sokerilla ja suolalla. Anna kiehua noin 30-40 minuuttia kunnes kana on kypsää. Paahda cashewpähkinöitä hetki kuumalla pannulla ja lisää ne lopuksi valmiin kastikkeen joukkoon. Tarjoile kanakorma riisin kanssa.
Kanakorma cashewpähkinoillä |
Kommentit
Lähetä kommentti