Possun niskaa grillistä - The Wanted Chard
Kaupallinen yhteistyö: Viinilinna
The Wanted Chard -valkoviini, possun niskaa vartaassa ja lisäkkeenä grillattuja punajuuria |
Sain testiin Viinilinnalta uuden kesäksi markkinoille tulevan valkoviinin, joka täydentää jo suosituksi ehtinyttä The Wanted -sarjaa. Uusin tulokas on italialainen chardonnay, jonka mausta löytyy muun muassa sitruunaa sekä trooppisia hedelmiä. The Wanted Chard sopii mainiosti myös grillatulle ruoalle ja päätinkin laittaa grilliin yhtä lempilihaani eli possun niskaa. Possun niska eli kassler on edullinen, mutta mehevä ja maukas ruhonosa, jossa rasva on lihan sisällä. Eniten teen possun niskaa pitkään kypsytettynä esimerkiksi pulled porkina, mutta aivan yhtä hyvin sitä voi tehdä nopeamminkin kuumassa grillissä. Tämän ohjeen possu nautitaan raikkaan majoneesikastikkeen ja grillattujen vihannesten kanssa ja makua täydentää hedelmäinen valkoviini. The Wanted Chard löytyy Alkon tilausvalikoimasta.
The Wanted Chard |
Possun niskaa vartaassa
n. 500-600g possun niskaa palana
Marinadi:
1,5 dl oliiviöljyä
Kourallinen tuoretta timjamia
3 valkosipulin kynttä murskattuna
1/2 dl soijaa
1/2dl valkoviinietikkaa
Puolikkaan sitruunan mehu
2 rkl juoksevaa hunajaa
Kuutioi possun niska.
Sekoita marinadin ainekset ja laita lihat sekaan.
Anna lihojen marinoitua muutama tunti jääkaapissa.
Grillaa vartaassa n. 20-30 minuuttia ja anna vetäytyä lopuksi folion alla noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Voit laittaa grilliin lihan kanssa myös esimerkiksi paprikalohkoja ja sikurisalaattia.
Lihojen annetaan marinoitua liemessä vähintään pari tuntia |
Lihat kypsymässä grillissä paprikalohkojen kanssa |
Lime-minttumajoneesi
1 dl valmista laadukasta majoneesia
1/2 limen mehu
Kourallinen tuoretta minttua hienonnettuna
Suolaa
Mustapippuria
Sekoita keskenään ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.
Kastikkeina lime-minttumajoneesi ja ruohosipulilla maustettu ranskankerma |
Kommentit
Lähetä kommentti