Nauris-tzatziki
![]() |
Hakurei mininauris |
Hakureinauris on minikokoinen ja etenkin Japanissa suosittu naurislajike. Hakurei on maultaan tavallista naurista miedompi ja mehukkaampi. Tämä naurislajike sopiikin hienosti tzatzikin raaka-aineeksi korvaamaan perinteisen kurkun, joten tässä ohje uuteen versioon loistavasta kastikkeesta. Tzatziki sopii hyvin esimerkiksi grillatun kanan tai lihan kastikkeeksi.
![]() |
Hakurei nauris on väriltään vaaleampi kuin tavallinen nauris |
Nauris-tzatziki
6 kpl hakurei mininauriita
1 dl ranskankermaa
1 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
2 rkl majoneesia
1/2 sitruunan mehu
2 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
Raasta nauriit ja purista niistä ylimääräinen neste pois. Hienonna valkosipulin kynnet pieniksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia ennen tarjoilua.
![]() |
Mausta kastike mustapippurilla ja suolalla |
Kommentit
Lähetä kommentti